Wednesday 19 February 2014

Hon är hemma

Min nya vän Diana är hemma! En plastskruv gick av när jag skulle skruva fast henne på ställningen, men deg kanske går att åtgärdas. Vad jag inte visste var att hon hade ett så starkt intresse för att spela ukulele... eller att dansa tango för den delen.



Därtill kan jag ju meddela omvärlden att jag laddat ner en app till min nya smarta telefon och härmed testar att blogga den vägen. Får väl se vad framtiden för med sig.

Tuesday 18 February 2014

Snabb uppdatering*

Diana finns på mitt postkontor!

Tyvärr får hon vara där över natten för jag hinner inte hämta henne idag. Dessutom väger paketet 8 kg, så jag överväger att ta bilen även om jag inte alls gillar tanken på att köra in och ut från postens kundparkering i hörnet av Nylandsgatan och Österlånggatan. Men onsdag förmiddag kanske är en relativ lugn tid så jag till och med kunde klara av en vänstersväng?

I morgon ska jag alltså kunna ge en närmare presentation av min blivande nya bästa vän.

*För det är sånt här idogt** spammande som håller folk flytande på nätet, eller hur?
**Okej, jag kanske inte spammar er så väldigt idogt, måste jag medge.

Friday 14 February 2014

Diana...

...är skickad och på väg hem till mig! Jihuu!

Glad vändag på mig, bara!

Thursday 6 February 2014

Tyger

Jag handlade tyger häromdagen. Jag väntar förstås ännu på Diana, men jag skulle ju till näst kunna försöka mig på att rita mönster till kopian av 20-talsklänningen (som alltså ska sys av det övre tyget och spetsen). Organzan är till empireklänningen men till den fattas ännu tyget till basen, men som sagt - jag ides inte sätta griller i huvudet på föräljaren.

Egentligen hade jag haft lila i tankarna trots att lila inte är så historiskt trovärdigt för en empireklänning, men sen kom jag nu ändå hem med gult. Gult kanske inte är fult trots allt.

Saturday 1 February 2014

Nätshopping

Så här på en ledig lördag när man motionerat i hemma-gymmet (motionscykeln som jag lånat av min mamma, kombinerat med Downton Abbey) och inte orkar ta sig någonstans eftersom man ska på fest på kvällen passar det ju bra att shoppa lite på nätet. I all synnerhet om man i flera år har drömt om att köpa en provdocka.

Det blev den här. (Intressant förresten, Ompelukonekauppa har bara den modellen, i alla storlekar, medan Ompelijanmaailma har ca 15 olika men inte just den i storlek S. What's up with that?)

Min Visa-räkning kanske gråter när den kommer hem så småningom, men jag tror jag får en god vän. Jag litar på Elins omdöme i det här fallet. Så kom inte sen och säg att bloggar inte har någon betydelse...